donderdag 21 oktober 2010

Hondsdolletjes (2)


Vers opgegraven hondennieuws, de leukste brokken uit het hondeninternet.
Beste bedelaar van Brussel is een hond - Brussel heeft er een weekendattractie bij. Achter de beurs zit een hond met een zonnebril op de snuit te bedelen. Zijn baasje drinkt een koffie op een terras tien meter verderop. 'Bonhomme brengt me tussen de 50 en 100 euro op. Per dag.'
(via: Het Nieuwsblad)

Mechelse herder haalt in VS tot 100.000 euro - Amerikanen betalen waanzinnige prijzen voor goed afgerichte Mechelse herdershonden: tot bijna 100.000 euro. De Mechelaar is er als waakhond nu populairder dan de Duitse herder.

Firma's die zich specialiseren in de training van honden voor bewakingsopdrachten, kunnen de Belgian Malinois, zoals de honden in de Verenigde Staten heten, niet snel genoeg kweken of invoeren. Die firma's vragen al snel 35.000 euro voor een streng afgerichte waakhond met een goede stamboom, meldt Discovery News.

(via Gazet van Antwerpen)

Vossen doden in hartje London - Het vossendebat in Groot-Brittannië is weer opgelaaid na een nieuw incident: vossen hebben elf pinguïns gedood in de zoo van Londen. Ze pakten ook al een flamingo, twee mara's en een vogel uit de dierentuin in regent's Park.

Een paar maanden geleden drongen vossen een woning binnen in hartje Londen en verwondden er een slapende tweeling van negen maanden terwijl de ouders tv zaten te kijken.

Er leven ondertussen naar schatting 34.000 vossen in de Engelse steden. Dat is 14 procent van het totale aantal vossen in het land. In het centrum van Londen alleen al zouden er meer dan 10.000 vossen leven. Ook bij ons komen vossenplagen steeds vaker in het nieuws.

Lees verder in De Morgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten