maandag 15 december 2008

Dierenvrienden Egypte komen op voor zwerfhonden

Een Egyptische organisatie die opkomt voor de rechten van het dier heeft een klacht ingediend bij de regering over het doodschieten van zwerfhonden in toeristencentra. De afgelopen twee maanden zijn alleen al in Aswan ruim 4600 honden doodgeschoten, aldus de krant al-Masri al-Yom vrijdag.
De Egyptische Vereniging van Dierenvrienden beschuldigt in een brief aan premier Ahmed Nazif de gouverneur van Aswan ervan verantwoordelijk te zijn voor deze “brute en inhumane” schietpartijen. Volgens de organisatie vormen de schietpartijen ook een bedreiging voor het toerisme, een belangrijke inkomstenbron van het land.
Het doodschieten van straathonden en -katten in toeristencentra leidde vorig jaar al tot woedende reacties van internationale dierenorganisaties. De beroemde dierenactiviste Brigitte Bardot vroeg vorig jaar president Hosni Mubarak een einde te maken aan de “wrede” moordpartijen.
Deze zomer zou volgens lokale media ook de hond van de Amerikaanse ambassadeur in Egypte zijn overleden, nadat hij had gegeten van giftig voer dat bestemd was voor zwerfkatten. De Amerikaanse ambassade weigerde te reageren op het bericht.
Hoewel Egypte een moslimland is en honden in de traditionele islam worden gezien als onrein, werden honden en katten in het Oude Egypte vaak vereerd en gemummificeerd.
(via: De Telegraaf)
Het Midden Oosten heeft een wat dubbele houding ten overstaan van zwerfhonden. Dat vind je terug in de vele verhalen over de zwerfhonden van de Turkse hoofdstad Istamboel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten