maandag 15 december 2008

Specialisatie paard, hond of dolfijn mogelijk op Hogeschool Utrecht

Hogeschool Utrecht is de eerste in Nederland met een opleiding dierentherapie. In september zijn de eerste dertien (uitsluitend vrouwelijke) studenten begonnen met eco mediated pedagogy, een specialisatie binnen de opleiding ecologische pedagogiek.

Het gaat om een vierjarige deeltijdstudie waarbij werken met de natuur centraal staat. Studenten die de bachelor ecologische pedagogiek hebben afgerond, kunnen zich na twee jaar specialiseren in een bepaalde diersoort: paard, hond of dolfijn. Ook is het mogelijk te specialiseren in een bepaalde doelgroep, bijvoorbeeld kinderen of ouderen.

Docent Ineke Edes heeft de studie ontwikkeld, samen met Eefke Bastianen van Equimio en het Belgische onderzoeksbureau Josta. Sinds enige tijd bestaat ook de Stichting Helpen met Paarden. Die heeft bevordering van equitherapie op wetenschappelijke basis, het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige opleidingen voor paardentherapeut en registratie en bijscholing van equitherapeuten volgens internationale kwaliteitscriteria als doel.
(via: www.ad.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten