zondag 17 mei 2009

De hond is de beste vriend... van de aap (1)


Even zeldzaam als ontroerend, de vriendschap tussen de orang-oetang Suryia en de hond Roscoe is wel heel speciaal. Niet alleen spelen en zwemmen ze samen, Suryia gaat ook met de hond wandelen, geeft hem koekjes. Als de twee een luie dag hebben, verkiezen ze een ritje op Bubbles, de olifant.

Suryia en Roscoe werden twee jaar geleden vriendjes van het eerste moment ze elkaar zagen in het centrum voor bedreigde dieren in Myrtle Beach, South Carolina.

De opmerkelijke vriendschap kwam ook al aan bod in het magazine van National Geographic en de 'buddies' deden een guest appearance in de talkshow van Oprah Winfrey.

"Roscoe was op dat moment heel mager en hij liep een beetje verloren. Dus we gaven en eten en verzorgden hem. Hij volgde ons door het hek van het centrum, waar Suryia hem zag en onmiddellijk naar hem toe kwam. De twee begonnen onmiddellijk te spelen", vertelt Bhagavan Antle. Dat is heel opmerkelijk, omdat honden normaal gezien schrik hebben van primaten.

Het centrum pleegde nog enkele telefoontjes om het baasje van Roscoe op te sporen, maar niemand kwam hem halen. Dus kon het vreemde duo met elkaar blijven optrekken. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Bekijk alle foto's hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten