maandag 25 mei 2009

Pixar film 'Up' wint 'Palm Dog'


Aan elk bericht valt wel een hondenstaart te breien, en ja hoor: naast de Palm d'Or, de prijs voor de beste film op het prestigieuze filmfestival van Cannes, wordt er ook een - onofficiële - prijs uitgereikt aan de best acterende hond: de Palm Dog.

Dit jaar wint de hond 'Dug' (foto) uit de Pixar tekenfilm 'Up', over een hond die kan praten door een speciale halsband te dragen. De prijs wordt sinds 2001 uitgereikt en bij de vorige winnaars zien we o.a. 'Dogville' van Lars von Trier (starring: de met krijt getekende hond). Een overzicht van alle winnaars vind je op http://www.palmdog.com/.

Dit jaar was er concurrentie van een zwarte poedel in de nieuwe van Quentin Tarantino, de oorlogsfilm 'Inglorious Basterds'. Tarantina mist daarmee de 'dubbel' want hij won met Pulp Fiction al eens de echte Palm d'Or. Ook de sprekende vos in Lars von Triers horrorfilm 'Antichrist' was in de running.

De makers van 'Up' krijgen een lederen halsband met de zilveren letters 'Palm Dog' erop. 'Up' wordt pas in het najaar bij ons in de bioscopen verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten