woensdag 7 januari 2009

Hond redt kind van coyote


Op Rhode Island (USA) werd een 7-jarig kind door een coyote aangevallen en bijna meegesleurd, ware het niet dat de hond des huizes was tussenbeide gekomen en de coyote opnieuw het bos injoeg.

Op 30 december ging dochter Lauren met de Labrador Kelly spelen in de tuin, die vlak aan het woud grenst. Het was net donker aan het worden, toen de moeder haar dochter hoorde schreeuwen en de hond blafte als gek. Daarna kwam Lauren hysterisch naar huis lopen en vertelde wenend dat een 'hond' haar arm had vastgepakt en geprobeerd had haar mee te sleuren. De hond Kelly had haar echter gered door tussenbeide te komen. Beide ouders zijn er echter van overtuigd dat het om een coyote gaat. Lauren en Kelly (foto) kwamen er met lichte verwondingen vanaf.

Volgens een plaatselijke bioloog zou het de eerste aanval op mensen zijn, sinds de coyotes voor het eerst op Rhode Island werden gesignaleerd.

Inwoners vertellen wel dat het aantal coyotes duidelijk is toegenomen en dat er nog enkele verontrustende trends zijn waar te nemen op het kleine eilandje aan de oostkust, ten noorden van New York. Katten verdwijnen, vossen worden zeldzaam. Wasberen zoeken niet langer naar voedsel tusen het vuilnis. Het aantal herten vermindert, zo vertellen omwonenden en plaatselijke jagers.
(via: projo.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten