woensdag 6 mei 2009

Hoe smaakt hondenvoer? Moeilijk te zeggen.


Onderzoekers gaven 18 vrijwilligers vijf voedselstalen tijdens een blinde test. Slechts drie slaagden erin het hondenvoer aan te duiden… De test werd uitgevoerd op vraag van een Amerikaanse wijnvereniging.

“We gaan ervan uit dat hondenvoer niet zo lekker is en dat we het zeker zouden herkennen. Dat blijkt dus niet zo makkelijk te zijn", zegt Robin Goldstein, co-auteur van het onderzoek.

Goldstein voegt eraan toe dat context een grote rol speelt bij het proeven en beoordelen. Nochtans wisten de proevers dat één van de vijf stalen hondenvoer was.

De stalen werden aangeboden op dezelfde manier: als een paté. Het ging om eendenlever, varkenslever, gepureerde leverworst, vlees in blik en hondenvoer.

Acht deelnemers dachten dat de leverworst het hondenvoer was, vier wezen naar het vlees in blik. De onderzoekers waren verbaasd dat niet meer proefpersonen het hondenvoer herkenden. Ze dachten dat het meer zou opvallen. Maar eigenlijk deed het dat ook wel: de meerderheid vond het hondenvoer wel “de slechtst smakende paté”…

(via LA Times; foto via fruitevolution.be)

1 opmerking:

  1. Nooit geproefd en zou het ook nooit willen proeven maar moet toch eerlijk zeggen dat mijn dieren het graag eten.

    BeantwoordenVerwijderen