donderdag 4 juni 2009

Hond ontsnapt aan coyotes door op de lijnbus te springen


In Canada redde een alerte buschauffeur het leven van de hond Duke door de deuren van haar lijnbus te openen, zodat de bebloede hond nog net kon onsnappen uit een gevecht met een bende coyotes.

Buschauffeur Hagel, op haar dagelijkse ronde met de lijnbus, zag plots op een parking een hond schuilen onder een truck, belaagd door een bende coyotes. In een reflex opende ze haar deuren, net zoals ze voor een doordeweekse pendelaar aan een bushalte zou doen, en Duke aarzelde geen seconde en stormde meteen de bus op, waar hij gekalmeerd werd door attente reizigers.

De hond was bebloed en gewond aan de voorpoot, waar hij ogenschijnlijk twee keer was gebeten. Hij was gemerkt en kon dus makkelijk teruggebracht worden naar baasje Hugh Magill.
Die vertelde dat hij met Duke ging wandelen, maar dat die op de vlucht sloeg toen hij belaagd werd door een coyote. “Ik was bang dat ik enkel nog een karkas zou terugvinden”, vertelt Hugh opgelucht.

Later bleek dat Duke, een 16 maanden oude Australian cattle dog, was teruggekeerd naar de plaats waar Hugh z’n auto had geparkeerd. Hugh is busschauffeur Hagel zeer dankbaar: “Ze had ook gewoon kunnen doorrijden, maar ze was alert en deed meer dan ze moest doen”.
(via The Brockville Recorder & Times)
(foto via Pawnation)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten