maandag 1 juni 2009

Oudste hond ter wereld leert nieuwe trucs


Wie zei daar ook alweer dat je een oude hond geen trucs meer kunt leren? Leuk ideetje bij The Sun (altijd in voor een leuk idee, vooral op pagina 3): ze zochten de oudste hond ter wereld op en leerden hem 3 kunstjes in 1 uur. Mission Impossible voor Sammy (23)?

Yorkshire terrier Sammy is 23 jaar, heeft nog maar de helft van zijn tanden en kan amper nog zien of horen. Baasje Doug Percival, 73, vertelt dat Sammy in zijn ganse leven nog maar 1 keer naar de dierenarts moest. Doug en Sammy houden mekaar gezelschap en trakteren mekaar twee keer per week op fish en chips (!).
Over het voorstel van de krant om een hondentrainer te sturen en de oude knar nog wat trucs te leren, zei Doug dat Sammy nooit veel zin in kunstjes had en dat we maar niet te veel hoop moesten hebben. Om maar te zeggen: geen enkele.
The Sun riep de hulp in van ervaren hondentrainer Jill Hopkins om de kleine terrier wat bij te brengen. Jill begon met de hond wat te leren kennen en slaagde er vrij snel in om hem te doen luisteren, ondanks zijn verslechterde zintuigen.
Omdat baas Doug niet veel meer buiten komt, blijft Sammy vooral in de tuin en is hij geen leiband gewoon, maar met Jill liep hij vrij snel vrolijk rond aan een leibandje. Met vriendelijke bevelen en beloning met stukjes kip slaagde trainer Jill erin de oude knar te doen zitten en blijven terwijl ze rond hem liep.
Als kers op de taart leerde Sammy hoe hij zijn poot moest uitsteken. De meegereisde reporter van The Sun kon daarna Sammy zijn nieuwe kunstjes laten opvoeren. Missie geslaagd.
Trainer Jill kan tevreden zijn: “Ondanks zijn slechte gehoor en zicht deed Sammy een beroep op zijn neus en op het contrast tussen licht en schaduw”. Baas Doug was trots, maar ook ‘zeer verrast’.
(via The Sun: foto en filmpje!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten