maandag 29 juni 2009

Stelende vos verzamelt 120 schoenen


Een wijfjesvos roofde het voorbije jaar meer dan 120 schoenen uit het Duitse stadje Föhren in het Eifelgebergte. Een collectie die zelfs Imelda Marcos jaloers zou maken. Kleine bijtafdrukken in de veters wijzen er wellicht op dat de schoenen als speelgoed voor de pups werden gebruikt.

De inwoners van het dorpje vroegen zich al af wie toch die snoodaard was die ’s nachts schoenen, in alle maten en gewichten, kwam stelen. Het mysterie werd onlangs opgelost toen een woudwerker een impressionante collectie schoenen vond in een vossenhol.

De vermoedelijke schuldige loopt nog vrij rond en de dorpsgemeenschap is niet van plan om de vos te vangen,vermits ze waarschijnlijk jongen heeft. De schoenen zullen worden getoond in het huis van de woudeigenaar, graaf von Kesselstatt. De bewoners kunnen er hun verdwenen schoenen komen uitkiezen.

Er bevinden zich waarschijnlijk nog schoenen, dieper in het vossenhol, maar de bewoners willen de vos voorlopig gerust laten. Wel wordt de mensen in de omgeving aangeraden om hun schoenen niet meer buiten aan de voordeur te zetten…

Geen overbodig advies, want zelfs na het ontdekken van de uitgebreide schoenencollectie in het vossenhol, zijn er opnieuw schoenen gestolen in het Duitse bergstadje. De vos verliest misschien wel zijn schoenen, maar niet zijn streken…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten