woensdag 11 maart 2009

Tjielp Tjielp, de literaire zoo


Mooie tijden breken aan voor wie graag over dieren leest. In Amsterdam is dinsdagavond met veel feestgedruis de tiendaagse Nederlandse Boekenweek geopend, die met het thema Tjielp Tjielp - De literaire zoo, geheel in het teken staat van het dier in de letteren, zo lezen we op één van Hondsdols favoriete blogs De Papieren Man.

De verzamelde uitgevers brengen samen zowat 220 boeken met dieren in de hoofdrol uit, al zal lang niet alles hoge ogen gooien, want er zijn veel heruitgaves en gelegenheidsbundels, die al eens haastig samengesteld lijken. Toch is dat slechts een fractie van de beestengekte die lezend Nederland bevangt, want ook tijdschriften en boekenbijlagen puilen uit van animaal lees- en kijkvoer.

Zie de uitgebreide verslaggeving bij NRC Boeken, zoals deze bijdrage en Het Parool. Veel aandacht ook de komende week in de Nederlandse media uiteraard voor dieren en boeken (zie hier), met onder andere Nederland 2 met programma's als Van Kooten en de Bie zijn gek met Dieren (VPRO), Profiel (KRO) met Tim Krabbé en Midas Dekkers en vijf afleveringen van Midas Dekkers (Vara).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten