dinsdag 17 maart 2009

Zwerfhonden zaaien terreur op Sicilië


De Italiaanse politie jaagt op een bende zwerfhonden in Sicilië die een jongen van 10 doodbeten en een vrouw van 24 ernstig verwondden. Dertig honden werden reeds gevangen nadat de jongen vorige zondag van zijn fietsje was getrokken en gedood, nog zo’n 20 zouden er loslopen.

De 24-jarige vrouw, een Duitse toeriste, werd aangevallen toen ze langs het strand liep. Ze werd zwaar verminkt in het gezicht en verkeert in levensgevaar.

Tijdens de begrafenis van de jongen klaagde de priester dat dieren als iconen aanzien worden, doelend op het gebruik in Italië dat je geen zwerfhonden mag doden. In dit geval zou het om honden gaan die verwaarloosd en verhongerd waren door hun eigenaar. Er werd ondertussen een verdachte aangehouden.
Dierenrechtenorganisaties beweren dat er in Italië zo’n half miljoen zwerfhonden zijn, vooral in het zuiden, meestal aan hun lot overgelaten door hun baasje. Lokale overheden worden verondersteld zwerfhonden te vangen en in kennels te stoppen, maar dit gebeurt meestal niet omdat er geen geld is om hondenhokken te bouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten