vrijdag 13 maart 2009

Mishandelde hond wint eerste 'Grufts'


Na de hele heisa rond de reportage ‘Pedigree Dogs Exposed’ op de BBC (zie ons bericht van 22 februari) en de beslissing om de grootste hondenshow ter wereld ‘Crufts’ niet uit te zenden, besloot The Guardian een eigen versie van de ‘best in show’ te lanceren: Grufts.

Op hun website verscheen een oproep om foto’s van de huishond (rashond of bastaard geen bezwaar) te mailen, met een motivatie waarom deze hond ‘best in show’ zou moeten worden. De uiteindelijke winnaar werd Tosca, met 40% van de stemmen, die met haar hartverscheurend levensverhaal alle 900 andere kandidaten ver achter zich liet.

Niet eenvoudig, gezien de concurrentie met honden verkleed als kreeft, een hond die met zijn baasje Europa had afgereisd, drie kleine mormels in stemmige pyjamas en zelfs een Sherlock Holmes duo.

Maar het werd dus Tosca: toen ze werd gevonden, was ze alleen, uitgehongerd en blind, vastgebonden aan een boom. Alhoewel ze bijna niet kon rechtstaan, slaagde ze er toch in om haar redders te begroeten. De dierenarts vond het ‘het ergste geval van dierenmishandeling dat hij ooit had gezien'.

Tosca draagt nog altijd de gevolgen van haar mishandeling, maar heeft nu gelukkig een veilig en warm nest gevonden. Ze gaat nu regelmatig met het baasje de plaatselijke pub bezoeken, waar ze geniet van een kommetje Guinness… Van een verbetering gesproken.
(via The Guardian)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten