woensdag 15 april 2009

Russische week (3): de ‘topdogs’ van Medvedev en Poetin


We sluiten onze Russische themaweek af met de honden van de Russische president en de Russische eerste minister.

Eerste sterk verhaal: tijdens de Eurasia hondenshow in Moskou, een wedstrijd met 12.000 deelnemers, zijn de honden van president Medvedev alledrie in de prijzen gevallen: zijn twee Engelse setters, Joly and Daniel, wonnen de eerste plaats in hun klasse, zijn golden retriever Aldu won een tweede plaats.
Favoritisme? In elk geval mag de jury zich gelukkig prijzen dat Vladimir Poetins honden niet meededen...

Dat zijn immers ook wel schatjes. Zo verscheen onlangs het geestige bericht dat premier Poetins favoriete zwarte Labrador Koni alle taartjes heeft opgegeten die bestemd waren voor het hoog bezoek waarmee Poetin op dat moment aan het vergaderen was. Een verbouwereerde bodyguard meldde dat ‘de hond gewoon alles heeft opgegeten’.

Blijkbaar heeft het gps-toestelletje dat de labrador vorig jaar rond haar nek kreeg niet veel geholpen... Poetin profiteerde toen van de voorstelling van het nieuwe, Russische satellietsysteem GLONASS, dat wilde dieren en vee in de gaten kan houden, om er meteen ook eentje voor zijn hond te vragen. Prompt werd een toestelletje rond Koni’s nek gehangen (foto). Zou het er nog zitten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten