donderdag 23 april 2009

‘Welcome to Pet Airways. Fasten seatbelts, please’


Een vliegtuigmaatschappij, enkel voor huisdieren? Only in America! Zelfs bij de o zo ernstige en degelijke BBC durven ze dan een nieuwsbericht openen met een grapje: “A new airline scheduled to take off in the US fully expects its passengers to behave like animals.”

Passagiers die zich als beesten gedragen... Moeten ze verwende popsterrren dan ook een eigen vliegtuigmaatschappij geven?
Anyway, in Florida heeft het koppel Dan Wiesel and Alysa Binder het idee opgevat om binnenlandse vluchten enkel voor huisdieren te organiseren. U leest het goed: pets only. De naam van de maatschappij: Pet Airways.

Het vliegtuig zal speciaal ingericht worden zodat de huisdieren veilig en comfortabel kunnen vervoerd worden. Alle zetels gaan eruit en worden vervangen door afsluitbare hokken.

Het koppel kreeg het idee toen ze zelf met hun hond op reis gingen. “De meeste huisdieren belanden in de bagageruimte en worden daar ook als louter bagage behandeld. Dit kan voor sommige dieren een zeer angstige ervaring zijn, waar ze emotionele of lichamelijke schade kunnen door oplopen, of zelfs sterven. Diereneigenaars willen dit uiteraard niet, maar ze hebben soms geen keus”, aldus Dan Wiesel.

De eerste vlucht is gepland op 14 juli en zal vijf Amerikaanse steden aandoen: New York, Washington DC, Chicago, Denver en Los Angeles. De eigenaars brengen hun dier naar de luchthaven en verzamelen in de Pet Lounge. Daar wordt nog een kleine plaspauze georganiseerd, vooraleer ze de lucht ingaan. Tijdens de vlucht is er een assistent aan boord.

Om de kotszakjes uit te delen?
(via BBC en dvorak.org)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten