donderdag 26 februari 2009

Oudste gebruiker (81) van geleidehonden gehuldigd


Al 60 jaar doet Koop Drenth (81, rechts op de foto) uit Oud-Beijerland (NL) een beroep op de dagelijkse hulp van een geleidehond. Hij is daarmee de oudste en langstlopende geleidehondgebruiker in Nederland die nog actief is. KNGF Geleidehonden gaf hem zijn eerste geleidehond op 18 februari 1949.
De volledige blinde heer Drenth staat bij de geleidehondenschool bekend als een cliënt die zijn honden tot in de puntjes verzorgd en altijd een nauwe band met zijn hond heeft. Zijn huidige geleidehond, de gele labrador Vikos, is inmiddels ook alweer ruim 8 jaar zijn trouwe metgezel.
Koop had zes geleidehonden in 60 jaar en kan zich een leven zonder honden niet meer voorstellen. Ze zijn alles voor hem. De geleidehonden hebben er altijd voor gezorgd dat hij aan het dagelijkse leven kon meedoen. Normale dingen als wandelen, boodschappen doen en een bakje patat eten in de snackbar: Koop doet en deed alles met zijn honden. Bessie, Beer, Jona, Lexa, Jerry en Vikos werden dan ook kameraden voor het leven.
Koop Drenth werd vandaag, op de dag van zijn 60-jarige geleidehondenjubileum, feestelijk verrast en in het zonnetje gezet door KNGF Geleidehonden. Nadien werd teruggeblikt op 60 hondenjaren vol mooie, bijzondere, grappige en ontroerende momenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten