zondag 11 januari 2009

And the First Dog is...


De familie Obama is er bijna uit: ingefluisterd door de dochters Obama stelde de talkshowhost van het ABC-programma 'This Week' de hamvraag: welke hond krijgen we, en wanneer? De president lachte eens en zei dat het uiteindelijk zou gaan tussen een Labradoodle of een Portugese waterhond. Het voordeel van de Labradoodle, een kruising tussen een Labrador en een poedel, is dat deze kruising weinig tot geen last veroorzaakt bij mensen die last hebben van allergieën en astma, zoals Malia Obama.

De prangende kwestie ontstond meteen na de verkiezing van de eerste Amerikaanse zwarte president, omdat het nu eenmaal traditie is dat er honden in het Witte Huis rondlopen. Vooral de twee dochtertjes Malia en Sasha verheugden zich hierop, want dat was voor hen de vooropgestelde beloning, indien papa het zou halen.

Meteen barstte de discussie los. Welke hond zou deze president, die op alle terreinen hoge verwachtingen losweekt bij de mensen, kiezen: een rashond, een bastaard, of eentje uit het asiel? Of hoe een hond kiezen ook een politiek item kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten