zondag 25 januari 2009

Presidentiële hond depressief...


De ex-premier van Frankrijk, Jacques Chirac, is gebeten door zijn hond Sumo, een bichon. De hond werd meteen op anti-depressiva geplaatst. Meneer en mevrouw Chirac begrijpen er niets van, maar we hebben een licht vermoeden dat meneer Jacques wellicht meer verstand heeft van Japanse worstelaars dan van honden.

"De hond kreeg nochtans alle vrijheid en werd met alle liefde omringd", vertelt mevrouw Chirac, die wellicht niet vermoedt hoe dicht ze bij de kern van de zaak zit.

In 'The Pawprints of History' vertelt de grote Stanley Coren over de invloed van honden op de menselijke geschiedenis, niet zelden omdat belangrijke mensen voortdurend honden in hun buurt hadden en daardoor hun persoonlijkheid beïnvloedden en in sommige gevallen zelfs hun beslissingen.

In het boek passeren nogal wat koningen, pausen en presidenten en daarbij valt het evenzeer op hoeveel vrijheid de hoogwaardigheidsdieren kregen en met de beste zorgen omringd werden, maar toch verdomde ettertjes waren die in koninklijke kuiten beten, presidentiële moestuinen omwoelden of de schrik van het paleis werden. En uiteindelijk moesten afgevoerd worden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten